Patricia Spee

Kynologisch Gedragstherapeut, Gedragstester, Instructeur en Praktijk Coach / verantwoordelijkeAslan 85 mnden Patricia1

Patricia is oprichter, drijvende kracht en de hoofdverantwoordelijke bij ANIMALE. Zij heeft de praktijk vanaf nul (medio 2004) opgebouwd tot een van de grootste en gespecialiseerde gedragspraktijken en hondenscholen in de regio en ver erbuiten. Patricia is een zeer ervaren diergedragstherapeut, trainer, mantrailinstructeur, speurhondenhandler en opleider binnen het vakgebied. Zij is lid van de vakvereniging Alpha nr 1217 en heeft de erkende opleiding tot gedragstherapeut voor honden met goed resultaat gevolgd en diploma behaald aan Het Van Hall Instituut, de Hogeschool voor voeding, milieu en landbouw te Leeuwarden. Binnen de vakvereniging in Nederland heeft Patricia ruim 7 jaar een bestuursfunctie bekleedt en de laatste 4 jaar de functie van secretaris. Daarnaast is zij ook lid van het APBCT Association for Pet Behaviour, coaching and Training en de Nederalndse Vereniging voor Gedragsbiologie. Patricia is naast Gedragstherapeut tevens meervoudig gecertificeerd Kynologisch instructeur en Coach. In haar eigen praktijk heeft zij de afgelopen jaren veel verschillende honden en hun eigenaars kunnen helpen met goede resultaten, de teller staat ruim boven de 2000 inmiddels.

Voorheen heeft Patricia meerdere jaren in diverse dierenartspraktijken en klinieken ervaring opgedaan in de diergezondheidszorg en geruime tijd gewerkt binnen het bedrijfsleven. Gedurende de afgelopen zeer ervaringsvolle jaren is Patricia zich steeds meer gaan verdiepen in de mensen die de problemen met hun dier ervaarden. Zij heeft dan ook de nodige bijscholingen en cursussen gevolgd, niet alleen op het gebied van dierengedrag, maar ook gedrag van kinderen en volwassenen. ANIMALE biedt een zeer breed assortiment van diensten aan zoals bijvoorbeeld het begeleiden van kinderen en ook volwassenen met angst voor honden. In oktober 2010 is na korte artikelen het eerste boek uit Patricia's hand gepubliceerd:  "Vrienden, onze hond een kindervriend". Het boek is verkrijgbaar bij alle reguliere boekhandels en via de webshop van ANIMALE. Bij dit eerste boek is het niet gebleven; later zijn nog meer artikelen, uitgebreide handouts en korte stukken van haar hand verschenen en verschijnen nog steeds. Een nieuw boek is in aantocht ! 

Naast haar uitgebreide functie binnen ANIMALE en haar bestuurstaken binnen de vakvreniging ALPHA, probeert Patricia ook zo veel als mogelijk als vrijwilliger en gedragstester voor het Sophia Snuffelcollege werk te verichten. Meer over de Sophia vereniging vindt u ook op de kidspagina.

En of dat nog niet genoeg is heeft Patricia ook de Stichting Mantrailing Limburg opgestart.  Samen met enkele cursisten die reeds jaren (vanaf 2009) bij ANIMALE trainden in principe Mantrailing is Patricia nu vollop inzetbaar bij dringende vermissingen. Mantrailing is een vorm van speuren waarbij een hond een vermist persoon aan diens geurspoor traceert. Patricia is voorzitter, trainingscoach en inzetcoördinator voor dit professioneel team Mantrailhandlers. Als ervaren instructeur & trainer geeft Patricia seminars op gebied van Mantrailing in binnen-en buitenland. Meer info over de stichting vindt u op onze site onder menu "Educatie"  en de site van de Stichting zelf www.mantrailing-limburg.nl .

Korte CV :Patricia met Nala

 • Hippische sport (van 1982 – 1993)
 • Erkenning Paraveterinair (vanaf 1993)
 • Assistent Chirurgie en Orthopedie ( 1994 - 1998)
 • Diploma Bedrijfsmanagement midden-kleinbedrijf (1993)
 • Bedrijfsleven (1997 -2009)
 • Gediplomeerd Kynologisch Instructeur & Trainer ( vanaf 2000)
 • Start K9 training MHSV-ANIMALE-DB (van 2000-2004)
 • Gediplomeerd KGT (gedragstherapeut) ( vanaf 2003)
 • Gediplomeerd Kynologisch Gedragstester (vanaf 2004)
 • Start Gedragspraktijk ANIMALE (vanaf 2004 ) 
 • Kynologisch Gedragsadviseur - risico assesments ( vanaf 2005)
 • Psyche mens en kindgedrag, gedragsstoornissen en traumaverwerking (vanaf 2006)
 • Gedragsbiologie (2006)
 • SAR training - aspirant instructeur (vanaf 2007 )
 • Bestuurslid en later secretaris ALPHA (van 2007 -2014)
 • Mantrail Instructeur k9 teams ANIMALE ( vanaf 2009 )
 • Start Hondenschool ANIMALE (vanaf januari 2010)
 • Mantrail Instructeur SAR teams & Seminars (vanaf 2013)
 • Inzet Coördinator , Voorzitter , hoofdtrainer SAR Mantrailing Team (vanaf 2013 )
 • Docent opleiding speurhondengeleider (vanaf 2015)
 • Docent opleiding Speurhonden- en Mantrailinstructeur (vanaf 2015)

* + Jaarlijkse bij- en nascholingen op gebied Kynologie, K9 Gedrag - Speuren - Mantrailing - Neuroscience - Veterinair enz. middels korte cursussen, seminars, congressen en webinars. 

 

Diana Rademackers

Kynologisch Instructeur en KGT

Diana is paraveterinair en gecertificeerd kynologisch instructeur en heeft  de opleiding tot gedragstherapeut voor honden gevolgd. Vanaf 2012 is Diana instructeur bij ANIMALE.  Soms assisteert zij ook bij gedragsconsulten op huisbezoek tezamen met Patricia en bij workshops en seminars. 

Door haar tomeloze geduld en liefde voor uw viervoeter zult u ervaren dat Diana een zeer prettige instructeur is die u alle ruimte geeft binnen de lessen om met uw hond te werken. Ze begrijpt als geen ander hoe moeilijk de opvoeding van uw hond kan zijn en probeert altijd een passende oplossing te vinden voor uw probleem.

Tevens door haar werk als Paraveterinair kunt u bij Diana ook terecht met uw vragen rondom de gezondheid van uw trouwe maatje.  

Met haar eigen Galgo's Hella en Radu, heeft Diana eveneens 11179978 458602484306217 3029285043423037510 n1cursussen gevolgd bij ANIMALE. Hella en Radu zijn afkomstig uit een asiel in Spanje. Beide honden hebben het nodige meegemaakt en Diana heeft hen weer op het juiste pad kunnen brengen met veel geduld en liefde. Diana is zeer betrokken bij de Spaanse zwerfhonden en als vrijwilliger betrokken bij een stichting die het leed van deze honden zoveel mogelijk probeert te verzachten. 

Helaas heeft Diana van Hella veel te vroeg afscheid moeten nemen. Niet lang hoefde Diana zich te bedenken en nam Maya onder haar hoede. Maya is eveneens uit Spanje afkomstig en is nu een beste maatje met Radu.

Diana volgt samen met Patricia interressante seminars op gebied van kynologie, gedrag en ook gedragsmedicatie. Intern heeft Diana meerdere jaren ervaring opgedaan met het werken met probleemhonden.  

Diana is hoofdinstructeur gehoorzaamheid bij ANIMALE. 

 .

...en verder

Wisselende StagiairesANIMALE is een aequor erkend leerbedrijf. U komt binnen onze praktijk en hondenopleiding dan ook regelmatig stagiaires tegen die hun leerstage binnen ons bedrijf meelopen. Stagiaires zijn afkomstig van MBO of HBO opleidingen.

Vrijwilligers: Binnen onze praktijk en bedrijf zijn een aantal vaste vrijwilligers werkzaam die ondersteunen bij het afnemen van gedragstesten, mantrailing, therapie├źn en trainingen.