therapiehonden

begeleidingshonden

hulphondVoor mensen die hun eigen hond willen trainen als 'semi' hulphond, bieden wij een op maat training aan. Samen met u bekijken wij uw wensen en de mogelijkheden van uw hond. Het kan soms al handig zijn als uw hond u minimaal kan ondersteunen bij de dagelijkse dingen. Een en ander moet dan wel binnen de mogelijkheden van uw hond en uw situatie liggen.

Voordat wij met u en uw hond aan de slag gaan komen wij bij thuis langs en bespreken de doelstellingen. Aan de hand daarvan maken wij een plan van aanpak op en starten de training met u en uw hond. U heeft zelf dan ook een grote rol in de training van uw eigen hond.

Onze ervaringen op dit gebied zijn breed; in het verleden hebben wij meerdere honden getraind als semi hulphond. Daarnaast ook bij aanpassingen zoals bijvoorbeeld lopen naast een rolstoel, meerijden op een scootmobiel, als ondersteuning bij het aankleden, hulp bij het openen van deuren, het dragen van voorwerpen e.d.

Wilt u in aanmerking komen voor een "kant en klare" hulphond? Dan verwijzen wij u graag door naar de diverse stichtingen zoals Stg. Hulphond Nederland die u hierbij van dienst kunnen zijn. Wij bieden op dit moment enkel training voor eigen, reeds in gezin zijnde, honden aan. Uiteraard staan wij u graag bij de aanschaf van een nieuwe hond bij, en helpen u bij het maken van een juiste keuze, mocht u een hond zelf tot hulphond willen opleiden.

Hulphonden zijn geweldige steun en toeverlaten voor heel veel mensen binnen onze maatschappij. Wij ondersteunen dit ! Tegelijk zijn wij wel zeer allert op de juiste wijze van behandeling en benadering van de hond. Voor ons is de hond een meerwaarde geen materialistisch hulpmiddel. Zo zou het ten alle tijden moeten zijn. Honden trainen en hun eigen behoeften en levenswaarde negeren past niet binnen onze zienswijze. Wij zullen altijd rekening houden met het kunnen en grenzen van de hond binnen onze training. Zie speciaal artikel over hulphonden voor meer informatie.

Bel of mail ons voor de mogelijkheden, gezamelijk kunnen we bekijken of wij uw doelstellingen kunnen halen.