gedragstherapie

gedragspraktijk en therapie

inleiding

59Vaak is een hond een lid van het gezin, een hond staat dan ook voor gezelligheid, een maatje voor u of de kinderen. Hij is altijd blij als u thuiskomt, u kunt er heerlijke wandelingen mee maken en genieten als hij door het veld of over de heide rent. Hij luistert meteen als u hem roept, of misschien staat hij s'ochtends al met de pantoffels en de krant op u te wachten?

Helaas in werkelijkheid is dit lang niet altijd het geval, soms vertonen deze trouwe viervoeters gedrag dat door eigenaren als een (groot) probleem of vervelend ervaren wordt, we spreken dan van een "gedragsprobleem".

Vaak worden de termen gedragsproblemen en de gedragsstoornis met elkaar verward. Een gedragsprobleem kan als oorzaak een gedragsstoornis hebben echter niet ieder probleem is een stoornis. Het is belangrijk dat er een gedegen diagnose gesteld wordt voordat er een ‘plakkertje’ op uw hond geplakt wordt. Binnen onze praktijk werken hiervoor alleen gediplomeerde en erkende therapeuten en trainers. Onze gedragstherapeut is lid van ALPHA de Vakvereniging van Gedragstherapeuten voor Honden lid nr. 1217.