gedragstherapie

gedragstest

GEDRAGSTEST EN -ANALYSE
IN OPDRACHT VAN INSTELINGEN, EIGENAREN, RECHTBANK, FOKKERS, ETC

55Honden kunnen gedurende hun leven bepaald gedrag ontwikkelen dat storend of zelfs gevaarlijk kan zijn voor zijn/haar omgeving. In opdracht van gemeente instellingen, rechtbank maar ook de hondeneigenaar zelf of fokker kunnen wij de hond uitvoerig testen en hiermee een analyse maken van zijn gedrag en mogelijke gevaren die er al dan niet meespelen bij de specifieke hond. De testuitslagen, de uitgebreide intake met de eigenaar van de hond en eventuele andere betrokkenen worden verwerkt in een rapport en geven het karakter en analyse van het gedrag van de hond weer. In dit rapport wordt tevens advies uitgebracht over de wijze van aanpak om eventuele problemen op te lossen hetzij te voorkomen.

lees verder

puppytest

PUPPYTEST VOOR FOKKERS

41Fokkers hebben de mogelijkheid om hun pups op een leeftijd van 7 weken te laten testen door onze gediplomeerde kynologisch gedragstester Patrica Spee.
Het doel van deze test is om het basiskarakter van de pups in kaart te brengen op sociaal en werkgebied en hiermee een betere match naar de toekomstige eigenaar te maken. Uiteraard hebben de latere opvoeding en omgevingsfactoren een grote rol in de ontwikkleing van de pup, echter door een pup te testen kan hierop al goed ingespeeld worden. Daarbij zal iedere nieuwe pupeigenaar andere wensen en doeleinden hebben met zijn/haar hond, de een wil liever een ‘schoothond’ de ander een actieve viervoeter die graag aan sport doet bijvoorbeeld.
Als basistest gebruikt de tester de ‘Cambell’ test aangevuld met extra testonderdelen. Eventueel in overleg en op wens van de fokker kunnen daar nog extra onderdelen aan toegevoegd worden.

lees verder