gedragstherapie

gedragstest

GEDRAGSTEST EN -ANALYSE
IN OPDRACHT VAN INSTELINGEN, EIGENAREN, RECHTBANK, FOKKERS, ETC

55Honden kunnen gedurende hun leven bepaald gedrag ontwikkelen dat storend of zelfs gevaarlijk kan zijn voor zijn/haar omgeving. In opdracht van gemeente instellingen, rechtbank maar ook de hondeneigenaar zelf of fokker kunnen wij de hond uitvoerig testen en hiermee een analyse maken van zijn gedrag en mogelijke gevaren die er al dan niet meespelen bij de specifieke hond. De testuitslagen, de uitgebreide intake met de eigenaar van de hond en eventuele andere betrokkenen worden verwerkt in een rapport en geven het karakter en analyse van het gedrag van de hond weer. In dit rapport wordt tevens advies uitgebracht over de wijze van aanpak om eventuele problemen op te lossen hetzij te voorkomen.

Voor fokkers is de gedragstest erg nuttig en raadzaam bij keuze van een dekreu of fokteef. Zeker als een fokker op basis van gedrag zijn lijn wilt voortzetten is de test erg aan te bevelen. Hiermee kunt u onaangename verassingen later voorkomen.

Wilt u meer informatie of meer inzicht krijgen of de gedragstest in uw situatie raadzaam is neem dan contact met ons op.