gedragstherapie

puppytest

PUPPYTEST VOOR FOKKERS

41Fokkers hebben de mogelijkheid om hun pups op een leeftijd van 7 weken te laten testen door onze gediplomeerde kynologisch gedragstester Patrica Spee.
Het doel van deze test is om het basiskarakter van de pups in kaart te brengen op sociaal en werkgebied en hiermee een betere match naar de toekomstige eigenaar te maken. Uiteraard hebben de latere opvoeding en omgevingsfactoren een grote rol in de ontwikkleing van de pup, echter door een pup te testen kan hierop al goed ingespeeld worden. Daarbij zal iedere nieuwe pupeigenaar andere wensen en doeleinden hebben met zijn/haar hond, de een wil liever een ‘schoothond’ de ander een actieve viervoeter die graag aan sport doet bijvoorbeeld.
Als basistest gebruikt de tester de ‘Cambell’ test aangevuld met extra testonderdelen. Eventueel in overleg en op wens van de fokker kunnen daar nog extra onderdelen aan toegevoegd worden.

Na afloop wordt het plaatsingsadvies en de uitslag van de test op papier uitgewerkt en verstrekt aan de fokker. Eventueel wordt dit rapport aangevuld met een korte beschrijving en aandachtspunten voor de nieuwe eigenaar. Dit gaat allemaal in overleg met de fokker. Als fokker kent u de pups al langer en dus bespreken wij na de test al onze bevindingen en maken gezamelijk een match waar u als fokker ook achter kunt staan.

De test is dus niet bedoeld om een definitief karakter van de pup te bepalen, dat is onmogelijk, maar inzicht te geven in het karakter van de pup op dat moment en hiermee een goede match te maken naar de nieuwe eigenaar. Een goede start is het halve werk! Als fokker bent u erbij gebaat dat uw pups op de juiste plek terecht komen daar waar men het karakter van de pup weet te waarderen.

Wilt u meer informatie of meer inzicht krijgen of de gedragstest in uw situatie raadzaam is neem dan contact met ons op.