hondenschool

Rally O

NIEUW NIEUW NIEUW

Ofwel Rally Obedience is een hondensport voor hondeneigenaren die de gehoorzaamheid, ofwel Obedience, naar een next level willen tillen.

Bij de Rally gaat het om het doorlopen van een parcours met obedience oefeningen, deze oefeningen staan op bordjes en kom je al lopend tegen. Er zijn 3 gradaties, die steeds worden uitgebreid met nieuwe, moeilijkere oefeningen. Uiteindelijk moet het parcours los van de lijn doorlopen worden. Een echte uitdaging dus voor hond en baas die tijdens de rally vooral moeten samenwerken en zo steeds beter op elkaar ingespeeld raken. 

Gaat u de uitdaging aan ? 

Onze cursussen

cursussen inleidingOnderstaand volgt ons uitgebreide aanbod aan cursussen. Wij kunnen ons voorstellen dat u in sommige gevallen misschien niet meer weet welke cursus nu het beste bij u en uw hond past.

Bel ons daarom vrijblijvend voor advies (tel. 045-5680398) en samen kunnen wij een keuze maken. U kunt ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij helpen u op het goede spoor!

 

PUPPYKLAS

Voor pups vanaf 8 / 9  weken die ofwel de 2e enting gehad hebben of getittert zijn en die bij aanvang van de cursus jonger zijn dan 16 weken. Aan bod komen basis gehoorzaamheidsoefeningen, socialisatie met andere honden, mensen, vreemde voorwerpen en geluiden, opvoeding thuis (zindelijkheid, alleen blijven, omgang met kinderen e.d.).

lees verder

PRE PUBER CURSUSSEN

De Pre Pubergroep is voor pups die bij ons de puppyklas hebben doorlopen of voor honden in de leeftijd van 5 t/m 8 maanden die of elders of nog geen puppycursus gehad hebben.

lees verder

PUBERCURSUS

De pubercursus bij ANIMALE is bedoeld voor honden in de leeftijd van 8 tot 18 maanden. Deze cursus richt zich op het gehoorzaamheidsprogramma en zet de puntjes op de i om van uw hond een goed gehoorzamende hond te maken binnen handbereik van de baas.

lees verder

CU - CONTROL UNLEASHED

Na de pubercursus kunt u bij ons ook doorgaan met gehoorzaamheids- ofwel obedeince cursussen n.l.  de CU cursussen (Control Unleashed). Er zijn 4 opeenvolgende CU cursussen waarbij de nadruk ligt om het gehoorzamen los van de lijn te bevorderen.  Deze CU-cursussen zijn enkel bedoeld voor honden die sociaal zijn naar andere honden. Er wordt in deze cursussen met name los van de lijn gewerkt of hiernaar toegewerkt. 

lees verder

AGILITY

De Agility cursus is een veelzijdige cursus waarin de agility toestellen centraal staan en parcoursen opgebouwd worden.   

Deze cursus heeft 3 gradatie n.l. de basis groep, de gevorderden groep en de Specialisatie groep. Binnen de specialisatie groep wordt er naast agility parcoursen tevens tal van andere uitdagingen opgezocht op gebied van springen, klimmen en balanceren waarbij de honden veel moeten durven en tollereren van elkaar.

lees verder

MANTRAILING

Mantrailing is een intensieve training voor handlers die op professionele wijze met hun hond willen speuren naar menselijke geur of hun hond willen klaarstomen als reddingshond. Daarnaast kan Mantrailing ofwel recreatief speuren een zeer aangename en leuk bezigheid zijn om samen met je hond te doen. 

Honden gebruiken van nature hun neus om te zoeken naar voedsel, voor het onderzoeken van geuren van andere honden en dieren, enz. Door training en oefening kunnen honden met hun goed werkende neus ook een geurspoor van een mens volgen. Ze hebben de capaciteit om mensen van elkaar door diens geur te onderscheiden. Als mens verlies je continu een specifiek eigen, persoonlijke geur. Als je loopt vormt deze geur een geurpad of geurspoor. Mantrailing is een vorm van speuren door honden waarbij ze een specifiek persoon kunnen “opsporen” door diens geurpad te volgen van waar hij/zij weggelopen is tot aan waar hij/zij zich bevindt.

 

lees verder

FUNCURSUS

De multisport- en funcursussen zijn veelzijdige cursussen waarin agility, spel, behendigheid, balspel, apporteren, flyball en freestyle aan bod komen. Deze cursussen vinden in ieder blok in verschillende opzetten plaats. Vraag ons naar de mogelijkheden.

lees verder

FREESTYLE

Bij canine freestyle leert u uw hond diverse disciplines en oefeningen aan die uiteindelijk aan elkaar uitgevoerd kunnen worden. Altijd leuk voor op feestjes! Maar vergis je niet, makkelijk is het niet. Dus zin in een uitdaging?

lees verder

TOP CURSUS 'WANDELEN'

Een topcursus is een korte specialisatiecursus. "Wandelen met je hond" is een cursus om het wandelen met uw trouwe viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken!

lees verder