hondenschool

SPEUREN & HERSENWERK

Aan de cursus Speur- , Zoek- en Hersenwerk kunnen alle honden deelnemen, mits ze sociaal zijn naar andere honden en mensen. In principe kan iedere hond die graag met zijn neus werkt speuren en zoeken leren.

duitse herder speurenU kunt ofwel na de prepuber cursus bij ANIMALE, ofwel met een oudere hond bij de startersgroep instromen. Voor jonge honden hebben wij speciale junior speurcursussen. Speuren en zoeken is een intensieve en superleuke bezigheid.

U kent ze wel de hersenwerk spelletjes , maar hoe gebruikt u ze optimaal zodat uw hond er ook echt plezier aan heeft en het doel bereikt wordt ! En de zoekspellen in en om de tuin, hoe leert het uw hond? Al jaren bieden wij hersenwerk en speuren aan om vooral de viervoeters een mentale verrijking te geven en hun baasjes een handreiking hoe ze hun trouwe maatjes voldaan en moe kunnen maken zonder uren lang te gaan wandelen of fysieke sport te doen. Immers hoe meer u wandelt hoe beter de conditie van uw hond wordt en hij nog meer uitdaging wil. Herserwerk biedt daarom echte uitdaging en zowel fysieke als mentale voldoening. Daarnaast kan een hond die regelmatig hersen- en speurwerk doet zich beter concentreren op zijn taak, heeft minder last van prikkelingen en zal minder negateve aandacht trekken.

Een nog grotere uitdaging dan deze cursus is de workshop reeks Mastermind een vrom van hersenwerk in kwadraat voor de geoefende denkers. Hierover meer info in het aparte tabje Mastermind.

Binnen deze cursus worden verschillende methoden van speur -en zoekwerk aangeleerd. Een uitdagende cursus die veel voldoening geeft bij de meeste honden en daarmee ook bij hun baasjes. Wij laten u zien dat u met de simpelste huis- , tuin- en keukenspullen de leukste zoekspellen kunt organiseren!