hondenschool

inleiding

Trainingen voor baas en hond!

1Onze (groeps-) trainingen worden op maat samengesteld voor baas en hond. Na jarenlange ervaring met honden met gedragsproblemen is het team van ANIMALE zich ook steeds meer gaan richten op de preventieve zorg zoals hondenopvoeding en training. Waarom baas én hond? Omdat wij ervan overtuigd zijn dat niet alleen honden graag naar een training moeten komen, maar hun baasjes zeker ook. Een van de doelstellingen zal dan ook altijd zijn dat baas en hond op een leuke en verantwoorde manier met elkaar omgaan. In de basisgehoorzaamheidscurussen zoals de puppyklas en (pre) pubergroepen wordt daarom niet alleen een oefening aangeleerd zoals “zit, af, blijf, plaats” e.d., maar er wordt zeker ook heel veel aandacht besteed aan de omgang met de hond en eventuele kleine problemen waar u thuis tegenaan loopt.

De trainingen worden gegeven door ofwel een ervaren en erkend kynologisch gedragstherapeut of een gediplomeerde kynologisch instructreur. Bij gedragsproblemen is het altijd mogelijk een afspraak te maken voor een thuisconsult. Ons trainingsteam bestaat uit 4 vaste KGT-en (kynologisch gedragstherapeuten) danwel trainers. Daarnaast werken wij met vaste vervangers en vrijwilligers die ons zo nu en dan kunnen ondersteunen.

Wij hanteren geen vaste trainingsmethoden, maar passen de training aan de combinaties mens en hond aan. Wij werken pertinent wel op positieve wijze en accepteren van onze cursisten, trainers en cliënten dan ook geen dieronvriendelijke hulpmiddelen of aanpak die het welzijn van een hond schaden. Advies op maat en kwaliteit met respect voor mens en dier zijn ons motto!

LOCATIE

30De lessen worden gegeven aan de “Weg achter Swier", te Swier, Wijnandsrade, in de gezonde buitenlucht.  Kijk onder "adres en route" voor de exacte locatie en routebeschrijving.

Op ons veld kunnen de honden in kleine groepjes van ongeveer 4 tot 5 honden wennen aan alle omgevingsprikkels, aan elkaar, andere dieren en andere mensen. De gehoorzaamheidscursussen bevatten 8 reguliere lessen en 1 sociale wandelles. Bij zeer slechte weersomstandigheden zoals storm, onweer, extreme vorst aan de grond en stortbuien verplaatsen wij de les naar een binnenlocatie of halen deze les op een later tijdstip in.

Er zijn vaste lesblokken, in totaal 5 per jaar en 1 zomercursus in de zomervakantie. Behalve voor de puppyklassen en fun en sport cursussen, deze starten regelmatiger en daarbij kunt u snel instromen. Bij voldoende aanmeldingen zullen ook op andere tijdstippen lessen starten. Vraag ons naar de mogelijkheden.