Therése van der Meer

Sinds 1 september 2018 werkt Therése in vast dienstverband binnen ANIMALE gedragspraktijk en ANIMALE hondenschool. Therése is Kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut in opleiding. Bij de hondenschool geeft zij vooral les aan de puppyklassen, prepubers, pubers, agility, fun, Rally O en hersenwerk. Met haar enthousiasme, vriendelijkheid en passie voor honden biedt ze iedere les weer leuke nieuwe creatieve oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Therése werkt fulltime voor ANIMALE en is dus net als Patrick en Patricia continu bezig met het werken met honden.

Met haar eigen honden heeft Therése de passie voor Mantrailing ontdekt en volgt met beide honden op dit vlak cursussen binnen de hondenscholen. 

Vanaf 1 januari 2020 zal Therese het stokje van Patricia Spee gaan overnemen en de hondenschool en gedragspraktijk gaan runnen, wij wensen Therese enorm veel succes en vooral plezier met haar nieuwe job ! 

 

 

Patrick Weber

Patrick liep sinds medio 2017 stage bij ANIMALE als kynologisch instructeur. Patrick heeft zijn diploma kynologisch instructeur inmiddels behaald bij het Martin Gaus instituut en geeft les aan met name de gevorderde gehoorzaamheid groepen (pubers, CU beginners, CU gevorderden) , apporteercursus, CU GV plus.

Naast Kynologisch instructeur heeft Patrick en zijn vriendin Ilona een hondenuitlaatservice en kleinschalige opvang in duitsland. Patrick versterkt het team opvaste dagen n.l. op zaterdag en woensdag. Met passie voor het vak zal Patrick u leren te kijken naar het gedrag van uw hond en de lichaamstaal die uw hond toont. Hij heeft veel ervaring met bekijken van honden in grotere groepen door zijn ervaring bij de uitlaatservice.

 

 

Patricia Spee

Kynologisch Gedragstherapeut, Gedragstester, Instructeur en Praktijk Coach / verantwoordelijkeAslan 85 mnden Patricia1

Patricia is oprichter, drijvende kracht en de hoofdverantwoordelijke bij ANIMALE. Zij heeft de praktijk vanaf nul (medio 2004) opgebouwd tot een van de grootste en gespecialiseerde gedragspraktijken en hondenscholen in de regio en ver erbuiten. Patricia is een zeer ervaren diergedragstherapeut, trainer, mantrailinstructeur, speurhondenhandler en opleider binnen het vakgebied. Zij is lid van de vakvereniging Alpha nr 1217 en heeft de erkende opleiding tot gedragstherapeut voor honden met goed resultaat gevolgd en diploma behaald aan Het Van Hall Instituut, de Hogeschool voor voeding, milieu en landbouw te Leeuwarden. Binnen de vakvereniging in Nederland heeft Patricia ruim 7 jaar een bestuursfunctie bekleedt en de laatste 4 jaar de functie van secretaris. Daarnaast is zij ook lid van het APBCT Association for Pet Behaviour, coaching and Training en de Nederalndse Vereniging voor Gedragsbiologie. Patricia is naast Gedragstherapeut tevens meervoudig gecertificeerd Kynologisch instructeur en Coach. In haar eigen praktijk heeft zij de afgelopen jaren veel verschillende honden en hun eigenaars kunnen helpen met goede resultaten, de teller staat ruim boven de 2000 inmiddels.

Voorheen heeft Patricia meerdere jaren in diverse dierenartspraktijken en klinieken ervaring opgedaan in de diergezondheidszorg en geruime tijd gewerkt binnen het bedrijfsleven. Gedurende de afgelopen zeer ervaringsvolle jaren is Patricia zich steeds meer gaan verdiepen in de mensen die de problemen met hun dier ervaarden. Zij heeft dan ook de nodige bijscholingen en cursussen gevolgd, niet alleen op het gebied van dierengedrag, maar ook gedrag van kinderen en volwassenen. ANIMALE biedt een zeer breed assortiment van diensten aan zoals bijvoorbeeld het begeleiden van kinderen en ook volwassenen met angst voor honden. In oktober 2010 is na korte artikelen het eerste boek uit Patricia's hand gepubliceerd:  "Vrienden, onze hond een kindervriend". Het boek is verkrijgbaar bij alle reguliere boekhandels en via de webshop van ANIMALE. Bij dit eerste boek is het niet gebleven; later zijn nog meer artikelen, uitgebreide handouts en korte stukken van haar hand verschenen en verschijnen nog steeds. Een nieuw boek is in aantocht ! 

Naast haar uitgebreide functie binnen ANIMALE en haar bestuurstaken binnen de vakvreniging ALPHA, probeert Patricia ook zo veel als mogelijk als vrijwilliger en gedragstester voor het Sophia Snuffelcollege werk te verichten. Meer over de Sophia vereniging vindt u ook op de kidspagina.

En of dat nog niet genoeg is heeft Patricia ook de Stichting Mantrailing Limburg opgestart.  Samen met enkele cursisten die reeds jaren (vanaf 2009) bij ANIMALE trainden in principe Mantrailing is Patricia nu vollop inzetbaar bij dringende vermissingen. Mantrailing is een vorm van speuren waarbij een hond een vermist persoon aan diens geurspoor traceert. Patricia is voorzitter, trainingscoach en inzetcoördinator voor dit professioneel team Mantrailhandlers. Als ervaren instructeur & trainer geeft Patricia seminars op gebied van Mantrailing in binnen-en buitenland. Meer info over de stichting vindt u op onze site onder menu "Educatie"  en de site van de Stichting zelf www.mantrailing-limburg.nl .

Korte CV :Patricia met Nala

 • Hippische sport (van 1982 – 1993)
 • Erkenning Paraveterinair (vanaf 1993)
 • Assistent Chirurgie en Orthopedie ( 1994 - 1998)
 • Diploma Bedrijfsmanagement midden-kleinbedrijf (1993)
 • Bedrijfsleven (1997 -2009)
 • Gediplomeerd Kynologisch Instructeur & Trainer ( vanaf 2000)
 • Start K9 training MHSV-ANIMALE-DB (van 2000-2004)
 • Gediplomeerd KGT (gedragstherapeut) ( vanaf 2003)
 • Gediplomeerd Kynologisch Gedragstester (vanaf 2004)
 • Start Gedragspraktijk ANIMALE (vanaf 2004 ) 
 • Kynologisch Gedragsadviseur - risico assesments ( vanaf 2005)
 • Psyche mens en kindgedrag, gedragsstoornissen en traumaverwerking (vanaf 2006)
 • Gedragsbiologie (2006)
 • SAR training - aspirant instructeur (vanaf 2007 )
 • Bestuurslid en later secretaris ALPHA (van 2007 -2014)
 • Mantrail Instructeur k9 teams ANIMALE ( vanaf 2009 )
 • Start Hondenschool ANIMALE (vanaf januari 2010)
 • Mantrail Instructeur SAR teams & Seminars (vanaf 2013)
 • Inzet Coördinator , Voorzitter , hoofdtrainer SAR Mantrailing Team (vanaf 2013 )
 • Docent opleiding speurhondengeleider (vanaf 2015)
 • Docent opleiding Speurhonden- en Mantrailinstructeur (vanaf 2015)

* + Jaarlijkse bij- en nascholingen op gebied Kynologie, K9 Gedrag - Speuren - Mantrailing - Neuroscience - Veterinair enz. middels korte cursussen, seminars, congressen en webinars. 

 

...en verder

Wisselende StagiairesANIMALE is een aequor erkend leerbedrijf. U komt binnen onze praktijk en hondenopleiding dan ook regelmatig stagiaires tegen die hun leerstage binnen ons bedrijf meelopen. Stagiaires zijn afkomstig van MBO of HBO opleidingen.

Vrijwilligers: Binnen onze praktijk en bedrijf zijn een aantal vaste vrijwilligers werkzaam die ondersteunen bij het afnemen van gedragstesten, mantrailing, therapieën en trainingen.