Aanbevolen links:

IMAS-ANIMALE International Mantrailing School www.imas-animale.com

Stichting Mantrailing Limburg - USAR team vermissingen www.mantrailing-limburg.nl

Collegiale samenwerking Hondenschool Amico Piu Eijsden - www.amicopiu.nl

Dierenbeschermingsorganisatie - www.sophia-vereeniging.nl

Informatiesite honden - www.doggo.nl

Dierenfotografie - http://www.pets-fotografie.nl

in animale tips

Een goede hondenschool is te herkennen aan de kwaliteiten van degenen die les geven. Vraag instructeurs altijd naar hun opleiding. Een aantal erkende en goede opleidingen in Nederland zijn:

  • IMAS-ANIMALE opleiding Speurhonden instructeurs
  • O & O Kynologisch Instructeur / basis instructeurs gehoorzaamheid
  • Martin Gaus Instructeur I en II
  • Dogvision Instructeurscursus
  • HACR Instructeurscursus

Goede kynologisch instrcuteurs bij een hondenschool hebben een aantal kernkwaliteiten n.l. ze kunnen zich inleven in de combi mens en hond, ze hebben rassenkennis en handelen daarna, ze zijn respectvol naar mens en dier, ze bieden enkel leermethoden die wetenschappenlijk onderbouwd zijn, ze staan open voor op maat aanbieden va hun lessen. Daarnaast zijn de groepen niet te groot met maximaal 6 honden (uitzondering 7 ) in een groep.

 

in animale tips
lees verder

Het beroep gedragstherapeut voor honden ofwel kynologisch gedragstherapeut KGT is 'nog' een vrij beroep; iedereen mag zich zo noemen. Het is voor u en uw hond van groot belang een opgeleide gedragstherapeut te kiezen die beschikt over een grote dosis praktijkervaring.
ALPHA-gedragstherapeuten hebben een door de vereniging erkende opleiding gevolgd en zijn altijd gediplomeerd. Iedere Alpha-therapeut kan zich legitimeren door middel van een Alpha-lidkaart in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.

in animale tips
lees verder