KIES VOOR EEN ERKENDE EN GOED OPGELEIDE GEDRAGSTHERAPEUT!

Het beroep gedragstherapeut voor honden ofwel kynologisch gedragstherapeut KGT is 'nog' een vrij beroep; iedereen mag zich zo noemen. Het is voor u en uw hond van groot belang een opgeleide gedragstherapeut te kiezen die beschikt over een grote dosis praktijkervaring.
ALPHA-gedragstherapeuten hebben een door de vereniging erkende opleiding gevolgd en zijn altijd gediplomeerd. Iedere Alpha-therapeut kan zich legitimeren door middel van een Alpha-lidkaart in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.

alphalogoOm de kwaliteit van de therapeuten te waarborgen dienen ALPHA therapeuten regelmatig bij- en nascholingen te volgen waaraan een minimum aan bijscholing per periode is vastgesteld. ALPHA werkt hard aan het beschermen van de titel kynologisch gedragstherapeut.

De door de vereniging erkende opleidingen in Nederland en belgië zijn :

  • Van Hall / Dogvision opleiding gedragstherapeut voor honden HBO Nivo
  • Martin Gaus Kynologisch gedragstherapeut voor honden
  • Toscanzahoeve BE
  • KATHO sint Lieve BE
  • University of South Hampton

 

De gedragstherapeut van ANIMALE is lid van ALPHA, lid nr 1217 en heeft de opleiding gevolgd bij het Van Hall Instituut, de Hogeschool voor voeding, milieu en landbouw te Leeuwarden in samenwerking met DogVision kynologisch adviesbureau.

educatie inleidingVaak wordt gezegd "praktijkervaring d.m.v. werken met honden geld eveneens als deskundigheid".  Wij zijn van mening dat iemand met een grote dosis praktijk ervaring welliswaar feeling voor het vak kan hebben maar juist zeer belangrijke theoretische kennis mist. Andersom geldt hetzelfde, een gediplomeerde KGT zonder praktijkervaring mist juist die feeling van het daadwerkelijk inleven in de probleemsituaties, in de hond en in zijn eigenaar. Onze KGT-en en Instructeurs beschikken daarom over zowel uitgebreide theoretische als praktijkkennis. Door veel te werken met asiel - herplaatsings en -zwerfhonden e.d. ervaren onze medewerkers hoe het is om met probleemhonden te werken. Hierdoor kunnen zij nog beter de eigenaar van de hond begeleiden.

 

in animale tips