HOE VIND IK EEN GOEDE HONDENSCHOOL?

Een goede hondenschool is te herkennen aan de kwaliteiten van degenen die les geven. Vraag instructeurs altijd naar hun opleiding. Een aantal erkende en goede opleidingen in Nederland zijn:

  • IMAS-ANIMALE opleiding Speurhonden instructeurs
  • O & O Kynologisch Instructeur / basis instructeurs gehoorzaamheid
  • Martin Gaus Instructeur I en II
  • Dogvision Instructeurscursus
  • HACR Instructeurscursus

Goede kynologisch instrcuteurs bij een hondenschool hebben een aantal kernkwaliteiten n.l. ze kunnen zich inleven in de combi mens en hond, ze hebben rassenkennis en handelen daarna, ze zijn respectvol naar mens en dier, ze bieden enkel leermethoden die wetenschappenlijk onderbouwd zijn, ze staan open voor op maat aanbieden va hun lessen. Daarnaast zijn de groepen niet te groot met maximaal 6 honden (uitzondering 7 ) in een groep.

 

cursussen inleiding

Ga altijd zelf eerst kijken zonder uw hond, naar de verschillende lessen die aangeboden worden. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Past het beeld dat u ziet bij uw gevoel?
  • Van welke leermethoden wordt er gebruik gemaakt en passen die bij u en uw hond?
  • Wat zijn de ervaringen van andere mensen? Vraag ze persoonlijk en ga niet uit van ervaringen op de website van de hondenschool die kunnen geredigeerd zijn.
  • Is er ruimte om vragen te stellen?
  • Voelt u zichzelf op het gemak? Immers als u er geen plezier aan beleeft om met uw hond naar de hondenschool te gaan dan heeft het geen zin om te gaan, u leert niets of minder en uw hond automatisch net zo min. Belangrijk is dus dat u het zelf ook leuk vind. Let ook goed op uw hond, toont deze stress tijdens de lessen? Hij zal dan niets leren, werk eerst aan het probleem, wij kunnen u hierbij helpen.

 

Een goede hondenschool traint op een hondvriendelijke manier, volgens de nieuwe wetenschapelijke inzichten en gebruikt geen dieronvriendelijke hulpmiddelen zoals, slipkettingen, prikbanden, stroombanden e.d. Zeker als u een pup heeft zijn deze hulpmiddelen ten strengste af te raden en erg onnodig, het gebruik van deze middelen werkt slechts averechts bij de hondenopvoeding van een betrouwbare huishond.

Wilt u zekerheid, wij bieden u een goed advies bij uw keuze naar de juiste hondenschool voor u en uw hond. Daarbij bieden wij sinds medio 2010 ook zelf groepslessen aan in Wijnandsrade. Is Wijnandsrade te ver voor u? In onze links vindt u hondensholen en gedragspraktijken waarmee wij samenwerken en die gebruik maken van positieve trainingsmethoden.


Wij helpen u op het goede spoor!

 

in animale tips